Őszülés. Nem kell így lennie?

Idén 40 leszek. Ismerőseim szerint ki is nézek annyinak, ami leginkább az őszülés miatt lehet igaz. De én felveszem a kesztyűt, s leküzdve minden szkepticizmusomat kipróbálom az őszülés elleni szert, amit karácsonyra a feleségemtől kaptam. Erről szól az őszülés blog.

Friss topikok

HTML

A sztárok is öregebbnek tűnnek, ha megőszülnek

2014.08.28. 15:06 deresnegyvenes

Vajon csak az átlagembernek okoznak gondot az ősz hajszálak? Nos, úgy tűnik, hogy egyáltalán nem. Millió cikk szól arról, hogy egyik-másik, egykoron sármos férfi mennyire leeresztett, így már a kutyának se kellene… Pedig a nagyrészük csak megőszült, és esetleg egy kicsit pocakot eresztett.

Ott van például a Jóbarátok Joey-ja, aki a sorozat 2004-es záró epizódja óta jócskán megváltozott. Már pár évvel ezelőtt sem kímélték a női lapok és a bulvár magazinok, amikor megjelentek az első ősz hajszálai. De az igazán kritikus a 2008 és 2011 közti időszak lehetett Matt LeBlanc számára, mivel mára már szinte teljesen megőszült. Az érthető, hogy 2004 óta ugye eltelt szűken számolva is 10 év, de az ősz hajának „köszönhetően” mégis úgy néz ki, mintha legalább 15 évet öregedett volna.

Matt_LeBlanc.png 

Aztán ott vannak azok az átkozott mázlisták, akik olyan arcberendezéssel születnek, hogy érett férfiként is 25-nek néznek ki, 40 felett pedig belőlük lesznek azok, akikért jó néhány kolléganőm most is odavan. Matt Damon is efféle reménység volt, amikor még az Ocean’s filmekben játszott. De az idő vas foga és az őszülés rajta is kifogott. De pár ősz hajszál még nem a világ vége. Valószínűleg Matt Damon is ezt gondolta az elején, amikor még büszkén viselte elsőként megjelenő ősz hajszálait. De pár év múlva ő is inkább szőke festékre váltott, végül jött az általam is kipróbált, letolom nullás géppel taktika, mondván, hogy így majd nem látszanak az ősz hajszálak. De végül Matt Damonnak is maradt a „nincs mit tenni, megőszültem” stratégia.

 Matt_Damon_1.png   

De azért akadnak durvább „esetek” is, mint például Chris Noth, aki a Szex és New York Mr. Big-jéből pár év alatt bajszos nagypapává öregedett. Ezt persze még a Velvet sem hagyta szó nélkül. Ő talán a legelrettentőbb példa, ha lehet valakire ilyen jelzőt használni ősz hajszálai miatt. A sok nő szerint jóképűnek tartott fickóból kinézetre konkrétan egy nagypapi lett.

Chris_Noth.png

Ezek alapján nem csoda, ha az én feleségem sem hagyta szó és így aztán őszülés gátló nélkül a lassú átváltozásomat. A helyében én sem akarnék egy őszes úrral kézen fogva sétálgatni az utcán, ha fiatalos pasim is lehet. Mondjuk, a hajfestést továbbra se vállalnám be, még az ő kedvéért sem, úgyhogy jól tette, hogy inkább őszülés gátló tonikkal próbálkozott.

Az öregedő sztárok résznél maradva viszont azt az egyet el kell ismerni, hogy vannak érthetetlen módon, a nők fejébe már-már az agykéreg legmélyebb részébe bevésődött ideálok, akiket még őszen is képesek szexinek és vonzónak tartani. Gondolom, senkinek nem okoz meglepetést, hogy kikre gondolok…

 George_Clooney_és_Sean_Connery.png

Egyébként, ha valaki kíváncsi rá, hogy milyen is lesz őszen és ráncosan, akkor találhat a neten olyan appokat, mellyel könnyedén átmaszkírozhatja magát. De kétlem, hogy sok szerencsés George Clooney és Sean Connery lenne köztünk. Így hát marad az őszülés gátló tonik, de a jó hír, hogy ez legalább működik.

 

2 komment

Címkék: őszülő sztárok-celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://oszules.blog.hu/api/trackback/id/tr436644795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

őszecske 2014.08.29. 14:17:59

Én már húszon évesen elkezdtem őszülni. Mivel nő vagyok, festem a hajam, mert azért az ősz haj miatt idősebbnek is tűnik az ember, de nem minden esetben. Van akinek jól is áll, férfiaknak kimondottan jól áll! :)

portugéza 2014.08.29. 21:53:39

Érdekes belelátni mások helyzetébe. Én meg kopaszodom. Számomra tehát a majdani őszülés problematikája az idő előrehaladtával veszít a súlyából. :)

Magyarul, pozitívan személelem a helyzetemet, egy gonddal kevesebb lesz majd 40 körül.

Másrészt valahol irigylem is a problémádat persze. :)

Van egyébként hatásos, magyar felfedezésű és gyártmányú hajcsepp, a nevét gondolom nem kell leírnom. Gátolja a hajhullást, sőt vissza is növeszti a még élő hajhagymákból a hajat. És mintegy mellékhatásként az őszülést is gátolja, ui. a hajhagymák megerősödnek, újra pigmenttel teli hajszálakat növesztenek.

Én nagyon korán, 20-21 körül szembesültem a hajhullással, be is pánikoltam. Hamar rátaláltam az említett "csodaszerre", működik is, persze az az adag, ami teljes mértékben segít, havonta min. kb. 17 ezer forint. Úgy döntöttem, fokozatosan abbahagyom, hónapról-hónapról csökkentve az adagot. Azért nem azonnal, mert akkor viszonylag hamar megkopaszodnék, hiszen majd' 10 évnyi hajhullást késleltettem eddig. Az emberek talán még pletykálnának is, hogy biztos kemóra járok.

Tudom, kevésbé leszek vonzó a húspiacon. Mert ráadásul nekem megértő nejem sincs még. De vállalom. Úgy döntöttem, fontosabb nekem, hogy belülről kiindulva érjek el egy boldog, kiegyensúlyozott állapotot. A megspórolt pénzt meg félreteszem, utazom belőle, stb.

Ráadásul nem a szórakoztatóiparban dolgozom, mint a fentebb példaként beállított úriemberek (ők miért is etalonok?), akiknek a mindennapi betevője függ az esztétikájuktól. Én meg szellemi munkát végzek. :)

Ha már etalon, Kulka János (nem félreérteni!), Benedek Tibor, stb.
süti beállítások módosítása